neděle 7. dubna 2013

Holešovická výzva




Vyzývám příslušné autority, aby co nejdříve zajistily soběstačnost Holešovic, zejména v produkci potravin a tradičních odvětví průmyslu. Cílem této výzvy je zlepšení životních podmínek obyvatel této městské čtvrti.

Je třeba zajistit, abychom my, Holešováci, nedováželi zboží, které dokážeme vyrobit sami.  Steaky z Argentinské přeci nejsou o nic horší než steaky argentinské (navíc jsou větší), proč tedy kupovat od cizích? A v Holešovicích umíme nejen steaky, umíme třeba taky těžit písek. Že jinde se dá těžit písek levněji a tudíž u nás plýtváme vzácnými zdroji, které by bylo efektivnější použít jinde? No a? Mysleme přeci na zaměstnanost: koupím písek od Holešováka, takže Holešovák bude mít práci! Že tím přijde o práci třeba Smíchovan? Co na tom? Holešovák je přeci důležitější než nějaký cizinec (pokud má práci Holešovák, mají přirozeně radost všichni ostatní Holešováci)! Je třeba být důsledný: ve všech holešovických firmách by měly probíhat přísné kontroly, zda ostatní Pražané nezabírají Holešovákům pracovní místa (pozor je třeba dát zejména na  Letňaňany, kteří se s oblibou vydávají za Letňany). Jedině takto je možné zajistit vysokou míru zaměstnanosti (alespoň u nás v Holešovicích). Dražší písek za to stojí, hlavně, že vzroste blahobyt.

Tato výzva je pouze prvním krokem k soběstačnosti individuální, kdy každý z nás bude vyrábět jen pro svoje potřeby. Já jsem již první kroky podnikl: piji vodu ze studny, kterou jsem vlastníma rukama vyhrabal (krumpáč udělat neumím a nejsem hlupák, abych sypal prachy těm vydřiduchům z OBI – beztak nezaměstnávají Holešováky). Každým dnem vidím, jak se moje životní podmínky zlepšují. Příští článek už bude, doufám, napsán na mém vlastnoručně vyrobeném počítači. A umístím ho na svůj vlastní internet.

2 komentáře:

  1. kasparek: :o) že vám to stojí za to reagovat na takovej nesmysl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám za to, že ekonomický nacionalismus je dost populární. Zastávají ho ve větší či menší míře všechny parlamentní strany...

      Vymazat